Do przygotowania wiosennej bomby witaminowej potrzebujecie (na ok. 4 szklanki):
- świeży jarmuż ok. 200 g
- 4-5 szt. średnich słodkich jabłek
- pół limonki
- 4 listki mięty
- 4 listki mięty
Wszystkie składniki wyciskamy w sokowirówce. Smakuje najlepiej schłodzony - orzeźwia i daje energię na resztę dnia. Nie spodziewałam się, że zielone habyrdzie tak dobrze mogą smakować. Co ciekawe jarmuż posiada w sobie wiele wartości odżywczych, które pozytywnie działają na nasz organizm, m.in.: witamina C i K, błonnik, białko, potas. Musicie spróbować! Smacznego!
Buziaki Lampczilla!
Buziaki Lampczilla!
Super prowadzisz bloga.
OdpowiedzUsuń:) miło zachęcam do dalszego czytania. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń